Haras de Beaumanoir

home         breeding mares         stallions         breeding

KTK-III (09/16)
KTK-II (11/20)
KRJ-I (03/21)

   

Valentino von Lark

Syntynyt 26.01.2016, 8v 05.12.2020
Reininhevonen, ori, punaruunikko, 162cm
Koulupainotteinen, taso Grand Prix
VH16-230-0002
Omistaja VRL-07415, Haras de Beaumanoir
Kasvattaja Alondra

Via dell'Amore
reininhevonen
punarautias 166cm
VIR MVA Ch KTK-I VSN World Champion KRJ-I YLA2
Vittorio de Borromeo
reininhevonen
rautias 165cm
Vulferam
Clemene
Sogno d'Amore
reininhevonen
musta 160cm
Salazar
Liebeslied
Agrona
reininhevonen
tummanruunikko 164cm
Ch KTK-II KRJ-I YLA2
Agostino
reininhevonen
musta 165cm
Augustino
Renata
Quianna
reininhevonen
vaaleanruunikko 166cm
Quirino
Polydora

         rhld-o. Valiant von Lark emä Zantouna RE
         rhld-o. Beaumar Vanille Fortuna emä Hukkapuron Raggedy Rat
westf-t. Kungsby Varna emä Rowandell Adelaide

ii. Vittorio de Borromeo on syntynyt Saksassa, mutta sen kasvattaja on italialainen ja itse hevonen muutti Italiaan heti vieroituksen jälkeen. Vittorion kilpailumeriitit ovat hienot vaikkakaan ei yhtä upeat kuin isäukollansa. Se on MM-hopeamitalisti, peräti kolminkertainen EM-mitalisti ja maailmancupvoittaja. Luonteeltaan rautias ja hieman piskuinen reininhevosori on hyväkäytöksinen ratsu, mutta maasta käsin aikamoinen suunsoittaja. Se suhtautuu muihin hevosiin todella nyrpeästi, minkä vuoksi kilpailupaikoilla on tehtävä muille selväksi, ettei Vittorion lähelle ole kenelläkään samaa lajia edustavalla asiaa. Ori on asunut koko ikänsä kasvattajansa kulmilla eikä se sieltä ole poiskaan lähdössä. Hevonen kilpailee edelleen 14 vuoden iässä eikä se näytä vanhenemisen merkkejä laisinkaan. Jälkeläisiä sillä on jo nyt kertynyt kymmenisen kappaletta, joille se ei kuitenkaan ole periyttänyt niin mahtavaa pontentiaalia kuin olisi uskonut.

iii. Vulferam oli luonteeltaan erakkomainen. Sitä ei kiinnostanut ihmisten rapsutukset tai muut huomionosoitukset. Toiset hevosetkaan eivät olleet sen mielestä kovinkaan kiinnostavia. Kyllä se toimeen tuli harvojen ja valittujen kanssa, mutta kaikista eniten se nautti yksinolosta. Vaikka Vulferam ei ollutkaan mikään supliikkimies, oli se äärettömän lahjakas ja se paloi halusta näyttäytyä suurelle ihmisjoukolle ja tehdä parhaansa. Ori on Mortin suvun ylivoimaisesti kirkkain helmi. Se on peräti kolminkertainen maailmancupvoittaja sekä maailmanmestari. Se on kierrellyt myös EM-kilpailuja, ja napannut niistä värisuoran. Tämän kaiken lisäksi se on myös ollut Saksan joukkueessa Olympiakahinoissa voittaen hopeamitalin. Jonkinlaista kunnioitusta on huomattavissa, kun Vulferam viimeisinä kilpailuvuosinaan asteli ulos traileristaan ja uljaana tuijotteli kaukaisuuteen. Kaiken tämän lisäksi Vulferam on erinomainen periyttäjä. Useat sen jälkeläiset kilpailevat tällä hetkellä kansainvälisillä kouluradoilla ja toisinaan dominoivat varsin rankastikin kärkikymmenikköä.

iie. Clemene on rautiaankimo reininhevostamma, joka ymmärtää arvonsa liiankin hyvin. Sen molemmat vanhemmat ovat loistavia periyttäjiä ja sen isä on sensaatiomainen suorittaja Grand Prix radoilla. Clemene itse ei kuitenkaan ole kovinkaan ahkerasti kilpaillut. Nuorempana sitä kiikutettiin jonkin verran nuorten hevosten luokissa ja aluetasolla Saksassa, mutta melko pian se siirtyi siitostamman puuhiin. Osasyynä tähän saattoi olla Clemenen selkävaivat, jotka eivät olisi kovatahtista harjoitusta kestänyt. Luonteeltaan tamma on myös sellainen, ettei se yksinkertaisesti siedä alistua jonkun toisen elävän olennon tahtoon, mikä olikin sitten suuri murheenkryyni ratsastaessa. Clemene myytiin Saksasta siitostammaksi Iso-Britanniaan, jossa se tälläkin hetkellä viettää rauhallista elämäänsä. Se on 22 ikävuoteen mennessä synnyttänyt hurjat kahdeksan varsaa, joista monet ovat menestyneet todella hyvin.

ie. Sogno d'Amore on niin ikään myös italialaisen kasvattajan hevosia. Se kuitenkin syntyi Saksassa ja jäi sinne lopulta pysyvästi. Tamma on haasteita etsivän painajainen. Tämä hevonen tekee nimittäin ihan kaiken vain sormia napsauttamalla. Hevosen työnarkomaanisuus on toisinaan ollut ongelma, kun hevonen on vetänyt itsensä ihan piippuun ja ollut sen jälkeen monta päivää aivan rättiväsynyt. Kilpailuissa tamma antoi aina kaikkensa. Sen maailma tuntui kaatuvan, jos se ei saanut ratsastajalta riittävän suuria kehuja kilpasuorituksen päätteeksi. Joskus se masentui jopa niin paljon, että saattoi lopettaa hetkeksi jopa syömisen. Tamma kilpaili Grand Prix tasolla ja sille oli arkipäivää kiertää kovan sarjan kilpailuissa aina maailmanmestaruuskilpailuihin asti. Arvokisamitaleja hevosella on EM-kulta ja -hopea sekä se on usein sijoittunut viiden parhaan joukkoon. Tällä hetkellä hevonen on eläkkeellä ja toimittaa puskaratsun virkaa Itä-Saksassa. Hevonen on kuitenkin edelleen, vanhoina päivinäänkin, riippuvainen ratsastajan kehuista ja kannustuksesta. Auta armias, jos ratsastaja unohtaa treenin päätteeksi palkita tamman ruhtinaallisesti. Sen täytyy saada aina jokin tae siitä, että se on tehnyt oikein ja tarpeeksi.

iei. Salazar kilpaili aikoinaan Grand Prix tasolla ja starttasi pari kertaa myös maailmanmestaruuskilpailuissa. Vauhtia ei tästä masiinasta puuttunut ja sitä saikin olla hampaat irvessä ja sormet veressä pidätellä. Ratsastaja suorastaan vapisi satulassa ennen lisättyä laukkaa diagonaalilla. Ori nimittäin saattoi pinkaista sellaiseen vauhtiin, että hurjemmaltakin sekopäältä olisi naama muuttunut kalpeaksi kuin lakana. Vaikka orilla olikin vaikeuksia pitää vauhti aisoissa, oli se äärettömän lahjakas ja taitava ratsu silloin kun se keskittyi. Suurempia arvokisamitaleja sillä ei kuitenkaan ole ja MM-kilpailuissakin jäätiin kymmenen parhaan kehnommalle puolelle. Salazar on kuitenkin vahva keskitason suorittaja, joka on periyttänyt varsoilleen herkkää ratsastettavuutta ja kompaktia kouluratsun rakennetta. Salazar kuoli äkillisesti 15-vuotiaana aortan repeämään.

iee. Liebeslied oli lähes tulkoon täyspainotteisena siitostammana toiminut reininhevonen. Se starttasi aikoinaan nuorten kouluhevosten luokissa, muttei se tuonut sieltä kotiin kovinkaan kummoisia sijoituksia. Rakenteellisesti Liebeslied oli kuitenkin täysi kymppi. Se kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja ansaitsi itselleen parhaimman mahdollisen tamman arvonimen. Tamma oli luonteeltaan peruskiltti tapaus. Se ei ollut mikään ihmisen paras ystävä vaan totisesti valitsi aina lajitoveriensa seuran, mikäli siihen vain oli mahdollisuus. Ikinä Liebeslied ei kuitenkaan ollut pahansuopa. Se tiesi, että nuo kummalliset kaksijalkaiset pitivät huolta siitä, että sen turkki kiilsi, masu oli täynnä ja muutenkin oli hyvä olla, minkä vuoksi se oli esimerkillinen toimija maastakäsin. Ratsukäyttäytyminen oli sitten hieman toista luokkaa, mikä voikin olla syynä siihen, ettei tämän hevosen kanssa päästy kovinkaan pitkälle kouluratsastuksen parissa. Liebeslied kuoli vanhuuteen 25-vuotiaana.

ei. Piskuinen reininhevosori Agostino omaa monen mielestä yhden maailman omituisimmista kilparatsun persoonallisuuksista. Se nimittäin muistuttaa luonteeltaan lähinnä yhtä ratsastuskoulun automaattiponeista kuin Grand Prix –tason tulista koulutaituria. Hevonen on kiltti kuin mikä, ja se tekee kaiken, mitä siltä pyydetään. Ori ottaa vastaan myötämielin myös ne kovakouraisemmat ratsastajat, joita kiinnostaa lähinnä miltä hevonen näyttää ulospäin. Agostino kilpailee kansallisella tasolla Saksassa Grand Prix -luokissa. Se on myös käynyt pyörähtämässä pari kertaa Euroopan mestaruuskilpailuissa sijoittuen molemmilla kerroilla kymmenen parhaan joukkoon. Ori on näyttänyt kykynsä nöyrän luonteensa periyttämisessä. Sen lähes tulkoon kaikki jälkeläiset ovat erittäin tasapainoisia persoonia, joilta löytyy loputtomasti yhteistyöhalukkuutta.

eii. Augustino niitti mainetta lähinnä Länsi-Euroopassa. Se syntyi Saksaan maineikkaan kouluhevoskasvattajan Agatha Dufourin omistamalla farmilla kesäkuun auringon paahtaessa pahimmillaan. Augustino myytiin kolmevuotiaana pojankloppina Belgiaan, missä siitä lähdettiin leipomaan kansainvälisen tason mitalihaita. Ori oli luonteeltaan melko helppo tapaus, vaikkakin se otti toisinaan pienistäkin asioista suuren pussillisen herneitä nenäänsä. Kunhan hevosta oppi ymmärtämään, eikä komennellut sitä liikaa, yhteistyö sujui hienosti. Augustino ei menestynyt mitenkään erityisen hyvin nuorten hevosten koululuokissa. Siltä odotettiin jopa rankkausta viiden parhaan nuoren lupauksen joukkoon, mitä ei kuitenkaan tapahtunut. Iän karttuessa myös hevosen sijoitukset alkoivat ottaa tuulta alleen ja 10-vuotiaana hevonen voitti Belgian mestaruuden, ja se valittiin Belgian MM-joukkueeseen. Viimeisinä kilpailuvuosinaan Augustino starttasi myös parit EM-kilpailut voittaen molemmissa pronssia. Hevonen kuoli heti seuraavana vuonna kilpailu-uransa lopetettuaan ähkyn komplikaatioihin. Ori jätti jälkeensä monenlaista hevospersoonaa, joista monet ovat kavunneet kansainvälisille kouluareenoille asti.

eie. Mustanruunikko Renata –tamma syntyi Saksassa, josta se myytiin jo heti vieroituksen jälkeen Tanskaan. Hevonen oli jo pienestä asti varsin määrätietoinen tahtomistensa suhteen eikä se meinannut millään antaa periksi toisten suunnitelmille vaan halusi olla päätösvallassa. Renata kasvoi oikein kauniiksi ja kelvoksi kouluratsuksi. Tanskassa sitä ratsasti monet alan huiput, ja se saikin loistavan pohjan ponnistaa suurille kilpa-areenoille. Hevonen voitti kahtena peräkkäisenä vuotena Tanskan mestaruuskilpailuissa hopeaa. Toisena vuonna se voitti myös Pohjoismaiden mestaruuden. 14-vuotiaana hevonen loukkasi jalkansa tarhassa riehuessaan niin pahasti, ettei siitä enää ollut aktiiviseen kilpailukäyttöön. Tamma palautui takaisin Saksaan kasvattajalleen. Renatan kasvattaja päätti teettää tammasta yhden varsan, minkä jälkeen sen matka jatkui eläkeläishevosille tarkoitetulle farmille Pohjois-Saksaan. Hevonen jätti jälkeensä vain yhden orivarsan ennen kuin menehtyi 21-vuotiaana.

ee. Quianna on Oonan lailla lahjakkaista kouluratsuista tunnetun saksalaisen Clara Wahlenin kasvatteja. Tamma ei kuitenkaan täyttänyt sille asetettuja odotuksia vaan se jäi lopulta ainoastaan jatkamaan arvokasta emälinjaa kasvattajansa hoiviin. Hevosen luonne ei sopinut mitenkään päin kilparatsulle, jonka olisi pitänyt kestää stressiä. Quianna hermostui jo pienestäkin aikataulun muutoksesta ja suoranainen maailmanloppu oli kun piti matkustaa trailerissa ties minne tuntemattomaan. Hevonen starttasi muutamat vaikeat luokat Saksassa menestymättä kuitenkaan sen ihmeellisemmin. Kasvattaja ei halunnut kiusata tammaa turhaan, joten se pääsi nauttimaan pitkistä ulkoiluista ja rennoista maastolenkeistä. Kunhan asiat tehdään suunnilleen samaan aikaan päivittäin, tamman päänuppi ei repeä. Quianna on synnyttänyt maailmaan tähän mennessä kaksi varsaa. Gaëlle on kokenut yhden keskenmenon eikä se ole myöskään kovin helposti tullut tiineeksi.

eei. Quirino on Prix St. Georges –tasolla kilpaileva puoliveriori. Hevonen on elämänsä aikana vaihtanut omistajaa liiankin useaan kertaan. Jatkuva kodinvaihto on tehnytkin siitä hieman kyynisen ja epävarman. Ori on asunut niin Saksassa, Ranskassa kuin Belgiassakin. 24-vuotiaan orin on tarkoitus nyt jäädä pysyvästi Belgiaan asumaan vanhan kouluratsastajapariskunnan tallille. Quirino on kilpaillut kansallisella tasolla aina siellä maassa, missä kulloinkin on asunut. Hevonen on ratsastettavuudeltaan jokseenkin hankala tapaus, minkä voi olla osasyynä omistajanvaihdoille. Vain muutamat hevosta ratsastaneet ovat saaneet sen toimimaan halutulla tavalla. Ori ottaa herneitä nenäänsä todella helposti, joten sen selkään ei parane mennä kiskomaan suusta ja heilumaan kuin heinäseiväs. Nykyään Quirino on lähinnä täyspäiväinen eläkeläinen. Harvoin siitä ollaan kiinnostuttu tulevien kouluratsujen lisäksi, vaikka toki näitäkin rohkeita on muutama löytynyt. Hevosella on viisi jälkeläistä, jotka ovat niin ikään kilpailleet kouluratsastuksessa kansallisella tasolla.

eee. Upean syvänruskean värin omaava Polydora oli aikansa yksi puhutuin nimi kouluratsastuspiireissä. Se on käsittämättömän upeista vanhemmista, jotka ovat molemmat MM-mitalisteja. Hevoselle oli siis varattu aivan jättimäiset saappaat, joihin sen piti loikata. Polydora on luonteeltaan hyvinkin kipakka ja oman arvonsa tunteva. Se ei siedä keneltäkään epäreilua kohtelua, ja saattaa joskus lopettaa yhteistyön kokonaan, jos se kokee ihmisen toimivan väärin sitä kohtaan. Ratsastaessa Polydora oli kuitenkin lähes taivaallinen. Kun ratsastajan ja hevosen päänupit kohtasivat oikealla tavalla, tammasta kuoriutui liitokavio, jolle harva vetää vertoja. Tamma kilpaili Grand Prix –tasolla ja löysi tiensä milloin mihinkin maahan. Se seilasi ympäri maailmaa ja kahmi voittoja minkä kerkesi. Hevonen on EM-kultamitalisti ja kaksinkertainen MM-hopeamitalisti. Polydora lopetti kilpailemisen vasta 19-vuotiaana ja siirtyi sitten kokopäiväisesti siitospuuhiin. Hevonen oli äärimmäisen kysytty jalostukseen, ja tammalla onkin tähän päivään mennessä hurjat kuusi varsaa. Virkeä 27-vuotias puoliveritamma viettää nykyään ansaittuja eläkepäiviään suurella laitumella muiden kunnioitettavaan ikään asti päässeiden ex-kilparatsujen seurassa. Sukuselvitykset © VRL-10878

09.08.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSert (Päätuomari: alaera)

  29.03.2016 KRJ - Mörkövaara - Intermediate II - 03/40
  17.03.2016 KRJ - Viisikko - Grand Prix - 05/30
  19.03.2016 KRJ - Viisikko - Grand Prix - 02/30
  23.03.2016 KRJ - Viisikko - Grand Prix - 05/30
  15.03.2016 KRJ - Whitehall - Grand Prix - 05/60
  18.03.2016 KRJ - Whitehall - Grand Prix - 07/60
  23.03.2016 KRJ - Whitehall - Grand Prix - 03/60
  24.03.2016 KRJ - Whitehall - Grand Prix - 05/60
  26.03.2016 KRJ - Whitehall - Grand Prix - 07/60
  02.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Pirx - 04/40
  02.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Pirx - 02/40
  01.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 01/30
  03.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 04/30
  05.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 03/30
  10.04.2016 KRJ - Puzzle Rebellion - Grand Prix - 01/30
  14.04.2016 KRJ - Puzzle Rebellion - Grand Prix - 02/30
  15.04.2016 KRJ - Puzzle Rebellion - Grand Prix - 02/30
  06.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/30
  14.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/30
  15.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 02/30
  16.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 03/30
  04.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Pirx - 04/40
  05.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Pirx - 06/40
  06.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Pirx - 04/40
  11.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 04/40
  16.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/40
  17.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 05/40
  20.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 05/40
  24.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 03/40
  27.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 03/40
  28.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 05/40
  29.04.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/40
  12.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 03/30
  17.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 04/30
  09.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 02/30
  11.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 02/30
  13.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 01/30
  14.04.2016 KRJ - Jadessa - Grand Prix - 04/30
  22.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 05/30
  28.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 01/30
  30.05.2016 KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 04/30
  18.04.2016 KRJ - Aittohaara - Grand Prix - 03/47

11.2.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Saksasta Alondrasta muutti meille tänään ensimmäinen kasvatti, vaikka kyseisen tallin hevosia olen jo pidemmän aikaa ehtinyt ihailla. Nuori hevosori Valentino (joka kantaa ylpeänä lempinimeä Noppa) on rodultaan itselleni hiukan tuntemattomampi reininhevonen, mutta erittäin mielelläni otan meille näiden suomijunttien rinnalle vähän erikoisempiakin yksilöitä. Ja mikä tärkeintä; uutta verta jalostukseen! Noppa tulee hirmuisen kivasta koulupainotteisesta suvusta ja sen vanhemmat molemmat on kantakirjattu loistavin pistein. Kaikista näistä seikoista huolimatta myynti-ilmoitukseen kirjoitettu kuvaus varsan luonteesta oli loppupeleissä se, joka sai minut tarttumaan puhelimeen; "Valentino on luonteeltaan enemmän isänsä kaltainen nysvä kuin mammansa kaltainen jöötä pitävä johtaja. Toisinaan siitä on orille ollut harmia, kun se on muilta hevosilta saanut köniinsä, mutta Valentino, ei ainakaan vielä, ole luovuttanut vaan iloisesti se aina jaksaa jatkaa eteenpäin. Suvun puolesta hevosella on potentiaalia vaikka mihin, kunhan se nyt vain saisi kodin, jossa sitä jaksetaan rohkaista niihin helpoiltakin tuntuviin asioihin. Tästä hevosesta saa siis oivan kilparatsun jopa Grand Prix -tasolle asti empaattisella ja tunteikkaalla persoonalla varustettuna."
Orin saapuessa Vuornaan huomasin sen olevan huomattavasti varautuneempi kuin kasvattajansa luona tutustumiskäyntini aikaan, mutta tämä oli tietenkin odotettavissa täysin uudessa ympäristössä. Nopan kasvattaja talutti orin karsinaansa ja hetken hevonen vain seisoi paikallaan ja näytti siltä kuin ei uskaltaisi liikahtaakaan. Onneksi ori alkoi pikkuhiljaa tutkailla ympäristöään ja tuli selvästi siihen lopputulokseen, ettei mikään aikonut hyökätä sen kimppuun. Innosta soikeana silittelin uutta hienoa hevostani pitkät tovit ennen kuin maltoin päästää sen näkyvistäni.

30.5.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Noppa on ollut siitä omintakeinen hevonen, että sen kanssa on saatu kerättyä kaikki sijoitukset kasaan ihan huippunopeasti. Yleensä hevosten kanssa saa työstää oikein olan takaa pitkiä aikoja - eikä siinäkään mitään huonoa ole - mutta Nopan kanssa kaikki meni jotenkin ihan yhdessä hujauksessa. Tällä hetkellä ori saa levähtää kisaeläkkeellä ilman sen kummempaa stressin aihetta. Jossain vaiheessa aletaan herraa toki valmistelemaan laatuarvosteluita varten, mutta sitä ennen täytynee odotella jälkikasvua ja niiden kisamenestystä. Nopan ensimmäinen jälkeläinen, Vanille Fortuna eli Luna, asustaa Zonjietissa ja tamman kisaura on siellä lähtenyt oikein mahtavasti liikkeelle!

Nopan vanhemmista, kirjoittajana Liia
Via dell'Amore eli Mortti on todella komea, KTK-I -palkittu reininhevosori joka asuu Saksassa Alondrassa. Luonteeltaan Mortti on hyvin varovainen ja herkkä hevonen, uudet asiat vievät siltä aina oman aikansa ja se suhtautuu uusiin ihmisiin pienellä varauksella. Ratsuna herkkä ja todella miellyttämisenhaluinen tyyppi, joka kuuntelee herkeämättä ratsastajaansa ja pyrkii tekemään hommat parhaansa mukaan. Agrona on ruunikko reininhevostamma, joka myöskin asuu Alondrassa. Oonaksi kutsuttu tamma on kantakirjattu toisella palkinnolla ja se kilpailee Grand Prix -tasolla. Luonteeltaan todella diivamainen ja itsepäinen hevonen, jonka kanssa hermot joutuvat koetukselle useamman kerran päivässä. Ratsuna tammasta on mahdollista saada todella loistavia kouluratsun ominaisuuksia esille, mutta nämäkin ovat usein suuren työn ja tuskan takana.


Tämä on virtuaalitalli   |   Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game stable   |   Ulkoasu © turjake 2020   |   Kuvat © VV