STUD IRISDALE


Rhodrir Sir Jamie

welsh cob sektio D ori (synt. 09.05.2017) voikko 148cm
kasvattaja Rhodrir Welsh Cobs, omistaja turjake VRL-07415
koulupainotteinen, taso Helppo A

Ei voi olla muuta kun rakastaa näitä ihania keltaisia poneja! Jonka takia niitä ei myöskään voi olla liikaa - joten saanko esitellä Sir Jamie joka saapui lähinaapurista! Tarkoitus ei kyllä ollu ostaa toista vai oisko kolmas voikko poni mutta kun rakastuu niin rakastuu, eikä sille voi sitten mitään. Paitsi ostaa, tottakai. Jamie on hyvin rauhallinen ja järkipäinen poniori joka ei turhasta hermostu.

Hoitaessa seisoo parhaiten käytävällä yhdellä tai kahdella narulla - ei se poni minnekkään lähde. Karsinassa pysyy myös vapaana mutta orilla on tapana piehtaroida paljon jonka takia on parempaa laittaa käytävälle. Kaikki hoitoasiat on fine ponille paitsi korvien koskeminen. Ori on hyvin herkkä korvista ja vain tietty (eli minä) pääsee lähelle. Varusteiden kanssa ei ole muita ongelmia paits kun laittaa suitset, tarkemmin niskaremmi.

Ratsuna Jamie osaa olla reipas mutta myös laiska. Mun tuurilla orin laiskuus iskee aina juuri silloin kun olisi kisapäivä. Ponilla on mukavat ja varsin näyttävät askeleet. Koulupuoli on Jamien vahvempi laji mutta välillä mennään myös esteiden yli. Esteillä ori saattaa lähteä vähän kovaa esteitä kohti, tämä asia on kuitenkin työn alla. Kisapaikoilla ollaan aluksi hirmu tarkkana että lähistöllä ei ole mörköjä jonka jälkeen rentoudutaan ja syödään heinää.

Rowlands Sir Tudor
WD vkk 149cm
-
-
Rhodrir Miss
WD prt 146cm
-
-

© A. Booth